Transfernieuws

'Van floppen bij PSV én PEC voor vijftig miljoen euro naar Paris Saint-Germain'

'Van floppen bij PSV én PEC voor vijftig miljoen euro naar Paris Saint-Germain'

05-07-2022 11:07 Laatste update: 12:22

Gianluca Scamacca is dicht bij een transfer naar Paris Saint-Germain, melden diverse Italiaanse media. De voormalig PSV- én PEC Zwolle-flop gaat voor een bedrag van vijftig miljoen euro overstappen naar de Franse hoofdstad.

De Franse krant Le Parisièn meldt dat PSG akkoord is gegaan met de vraagprijs van Sassuolo, die eveneens vijftig miljoen euro zou bedragen. De presentatie van de international van Italië volgt later deze week. In april verlengde de 23-jarige spits nog zijn contract, waardoor zijn huidige werkgever nu de hoofdprijs ontvangt.

De voetballoopbaan van Scamacca dusver leest als een jongensboek: na de mislukte periode bij PSV keerde hij terug naar Italië. Sassuolo nam hij over van de Eindhovenaren. Die club leende hem nog vier keer uit: aan PEC Zwolle, de Serie B-clubs Cremonese en Ascoli én Genoa uit de Serie A. Afgelopen seizoen speelde hij voor Sassuolo en scoorde direct zestien keer in 36 optredens op het hoogste niveau in Italië. Dankzij die prestatie lonkt nu dus een stap naar de crème de la crème van het Europese voetbal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!