Breaking news

Bevestiging vanuit Italië: Pogba keert na zes jaar terug bij Juventus

Bevestiging vanuit Italië: Pogba keert na zes jaar terug bij Juventus

11-07-2022 11:22 Laatste update: 11:31
1

Het is geen verrassing, maar Paul Pogba mag zich weer officieel speler van Juventus noemen. De 29-jarige middenvelder keert na zes seizoenen bij Manchester United terug in de Serie A en zet zijn handtekening onder een meerjarig contrct bij La Vecchia Signora.

Pogba gaat tot medio 2026 acht miljoen euro op jaarbasis verdienen. Begin juni werd bekend dat de Frans international zijn contract niet zou gaan verlengen bij Manchester United. De wereldkampioen van 2018 stond open voor een nieuw avontuur. The Mancunians betaalden in de zomer van 2016 nog 105 miljoen euro aan Juventus voor Pogba. Zes jaar later verkast hij dus transfervrij naar de Serie A-club.

In zijn eerste periode bij Juventus speelde Pogba het beste spel uit zijn clubcarrière. Vier seizoenen lang was hij één van de onbetwiste basisspelers, met Andrea Pirlo naast zich op het middenveld. In 124 wedstrijden in de Serie A was hij goed voor 28 doelpunten en 22 assists. Hij werd onder meer vier keer landskampioen met Juve.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!