Nieuws

De Boer adviseert Ten Hag: 'Wordt direct naar de Nederlanders gewezen'

De Boer adviseert Ten Hag: 'Wordt direct naar de Nederlanders gewezen'

05-07-2022 09:20 Laatste update: 09:54

Ronald de Boer vindt dat Erik ten Hag ervoor moet waken dat hij niet te veel Nederlanders of spelers met een Eredivisie-achtergrond gaat aantrekken bij Manchester United. Volgens de voormalig Oranje-international kan dit in het nadeel gaan werken van de Nederlanse oefenmeester.

Ten Hag hoopt op korte termijn de transfers van Tyrell Malacia en Christian Eriksen af te ronden. Daarnaast wil Manchester United ook graag Frenkie de Jong, Lisandro Martínez en Antony aantrekken. Ronald de Boer kan zich nog goed herinneren dat het FC Barcelona van 1999 ook een Nederlands tintje had. Hij was een van de vele ex-Eredivisie-spelers bij de Catalaanse grootmacht. "Dat vond ik too much", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

De voormalig Ajacied wil Ten Hag ervoor waken dat hij niet dezelfde fout maakt. "Het kan tricky worden, omdat veel jongens van dezelfde nationaliteit elkaar opzoeken in de kleedkamer", zegt hij. "Dan krijg je sneller groepjesvorming. En als de resultaten minder worden, wordt direct naar de Nederlanders gewezen als degenen die schuldig zijn aan het verval."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!