Nieuws

Definitief: PSV rondt transfer Doan af, '8,5 miljoen euro richting Eindhoven'

Definitief: PSV rondt transfer Doan af, '8,5 miljoen euro richting Eindhoven'

05-07-2022 09:07 Laatste update: 09:18

Ritsu Doan vertrekt naar SC Freiburg, dat meldt PSV via zijn clubkanalen. De nummer zes van de Bundesliga heeft de Japanse middenvelder voor meerdere seizoenen vastgelegd.

Doan maakt voor 8,5 miljoen euro de overstap naar Freiburg, zo schrijft clubwatcher Rik Elfrink. Drie seizoenen geleden kochten de Eindhovenaren de middenvelder voor een bedrag van 7,5 miljoen euro, waardoor PSV één miljoen euro winst maakt. De 24-jarige Japanner speelde uiteindelijk 64 duels voor de Brabanders, waarin hij voor 13 goals en 6 assists tekende.

In totaal heeft PSV deze zomer 18 miljoen euro binnengehaald via uitgaande transfers. Zo werden Mario Götze (4 miljoen euro), Armindo Bruma (4 miljoen euro), Michal Sadílek (1,5 miljoen euro) én nu dus ook Doan verkocht. De Japanse middenvelder is hiermee de duurst uitgaande transfer van de Eindhovenaren van de huidige transferperiode.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!