Nieuws

Ajax-talenten nemen revanche en verslaan Dortmund dankzij Rasmussen

Ajax-talenten nemen revanche en verslaan Dortmund dankzij Rasmussen

03-11-2021 19:33

Ajax O18 heeft woensdag revanche genomen op Borussia Dortmund in de Youth League. De fysiek sterkere Duitse talenten waren in Amsterdam met liefst 1-5 te sterk, maar de Amsterdamse talenten kwamen nu een stuk beter voor de dag: 0-1.

De ploeg van coach Dave Vos nam meteen het initiatief en met name Amourricho van Axel Dongen bracht de Duitse defensie in verlegenheid. Na ruim een kwartier opende Christian Rasmussen de score. Na een schot van rechtsback Tristan Gooijer was de rebound voor Kristian Hlynsson, die de Deense aanvaller aanspeelde. 

Ajax hield na de openingstreffer aanvankelijk de overhand, maar Dortmund kwam steeds beter in het spel. Toch hoefde doelman Charlie Setford voor rust niet in actie te komen. In de tweede helft had Setford beduidend meer te doen, maar de Amsterdammers hielden stand. Daarmee geven de Ajax-talenten het goede voorbeeld aan de hoofdmacht, die woensdagavond in actie komt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!