Nieuws

Duidelijke en verrassende taal uit Qatar: 'Wij willen Xavi niet laten gaan'

Duidelijke en verrassende taal uit Qatar: 'Wij willen Xavi niet laten gaan'

03-11-2021 19:28
0

Al-Sadd heeft de delegatie van FC Barcelona met open armen ontvangen, maar benadrukt dat Xavi niet mag vertrekken. Vicepresident Rafa Yuste en directeur voetbalzaken Mateu Alemany van de Catalanen zijn in Qatar om te onderhandelen.

Xavi wil niets liever dan terugkeren naar Barça, waarmee hij zelfs al een persoonlijk akkoord zou hebben bereikt. Zijn Qatarese werkgever ligt echter dwars. 'Wij verwelkomen de delegatie van Barça, wij waarderen dit en respecteren het', laat directeur Turki Al-Ali weten. 'Het standpunt van de club is duidelijk vanaf het begin: wij zijn vastbesloten om onze coach Xavi bij ons te houden en we kunnen hem niet laten vertrekken in deze fase van het seizoen.'

Dat is een fikse tegenvaller voor Barcelona, dat Xavi zo snel mogelijk wil aanstellen als opvolger van de ontslagen Ronald Koeman. Momenteel neemt Sergi Barjuan de honneurs waar in Camp Nou. Xavi boekte als speler grote successen met de Catalanen, waarna hij zijn carrière afsloot bij Al-Sadd. Bij die club zette hij vervolgens ook zijn eerste stappen in het trainersvak.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie