Opinie

'Ajax is een club in transitie, bij PSV zijn ze natuurlijk ook niet achterlijk'

'Ajax is een club in transitie, bij PSV zijn ze natuurlijk ook niet achterlijk'

04-07-2022 20:39
1

De heren analisten bij Voetbalpraat van ESPN zijn unaniem: PSV wordt de grote uitdager van Ajax in de strijd om het landskampioenschap komend seizoen. Hans Kraay Jr. durft zelfs een stapje verder te gaan en bombardeert de Eindhovenaren tot titelfavoriet.

PSV toonde zich tot dusver bijzonder slagvaardig op de transfermarkt. Met Walter Benítez, Luuk de Jong, Xavi Simons, Ki-Jana Hoever en Guus Til kwamen de nodige namen naar Brabant. De aanwezige gasten voorzien dan ook een spannende titelstrijd. "Iedereen dacht afgelopen jaar Ajax, maar ik denk echt dat het nu meer richting fifty fifty gaat", zegt Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen in het ESPN-programma.

Kraay doet er zelfs een schepje bovenop. "Als Gakpo en Sangaré blijven, is PSV favoriet", stelt hij. Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad denkt niet dat het toeval is dat de Brabanders zich uitgerekend nu zo fanatiek aan het versterken zijn. "Het is het goede moment", vertelt de journalist. "Het is het goede moment. Ajax is een club in transitie. Een nieuwe trainer, een nieuwe technische leiding en een heleboel nieuwe spelers. "PSV herkent dat ook. Ze zijn ook niet achterlijk. Ze proberen heel nadrukkelijk te doorinvesteren, omdat ze weten: dit is een jaar dat het kan. Het gaat niet alleen om de titel, maar ook aanhaken bij de Champions League", aldus Moussou.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!