Transfernieuws

Update: 'Openda gaat Club Brugge verlaten voor RC Lens uit Ligue 1'

Update: 'Openda gaat Club Brugge verlaten voor RC Lens uit Ligue 1'

04-07-2022 20:28 Laatste update: 19:33

Loïs Openda lijkt deze zomer te vertrekken bij Club Brugge. De aanvaller keerde recentelijk terug van zijn verhuurperiode bij Vitesse, maar is ondertussen al in onderhandeling met een andere club.

Openda was twee jaar actief in de Eredivisie en maakte een goede indruk. Club Brugge wilde hem daarom een kans geven in de voorbereiding, maar de spits zelf lijkt geen oren te hebben naar een langer verblijf in België. De Belgisch international zou zelfs al meerdere gesprekken hebben gevoerd met een andere club. Om welke club het gaat is nog niet bekend.

Openda werd door Club Brugge opgepikt uit de jeugd van Standard Luik. Na een aantal jaren in de onder 17 en onder 19 mocht de aanvaller verhuurd worden. Vitesse durfde het aan en huurde de spits voor twee seizoenen. In Arnhem kwam Openda tot 88 duels waarin hij goed was voor 37 treffers en elf assists.

Update: Volgens zowel L'Équipe als De Gelderlander is Loïs Openda hard op weg naar het Franse RC Lens. Bij die club moet hij de opvolger worden van Arnaud Kalimuendo. De spits keert terug naar Paris Saint-Germain. Het zou gaan om een definitieve transfersom. Over de hoogte van het bedrag is (nog) niets bekend. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!