Reactie

Tannane vindt zijn transfer niet zo gevoelig: Ik ben een Amsterdammer, hè

Tannane vindt zijn transfer niet zo gevoelig: "Ik ben een Amsterdammer, hè"

04-07-2022 15:22

Oussama Tannane zorgde voor verbazing met zijn transfer naar NEC afgelopen maand. De 28-jarige middenvelder stond drie jaar bij Vitesse onder contract, de aartsrivaal van de Nijmegenaren. Toch denkt de spelmaker niet dat de transfer een gevoelige is.

Tussen de twee clubs uit Gelderland in stond Tannane onder contract bij het Turkse Göztepe Izmir. Totdat Ted van Leeuwen hem benaderde om in Nijmegen te komen spelen. De NEC-directeur werkte ook voor een periode in Arnhem en pikte afgelopen seizoen Vitesse-legende Wilfred Bony al op. "Ik heb heel goed contact gehad met Ted. Die was heel lovend, hij had een mooi plan voor mij en heeft alles uitgestippeld", aldus Tannane in gesprek met ESPN. "Voor mij is NEC gewoon een heel mooie club."

Zijn Vitesse-verleden doet Tannane niet zo veel. "Ik ben een Amsterdammer hè? Dus ik heb daar niet veel mee te maken." De international van Marokko heeft ook niet echt negatieve reacties gekregen. "Ik snap wel dat het misschien tussen hen niet goed gaat, maar ik heb daar niks mee te maken", doelt hij op de rivaliteit tussen beide Gelderse clubs. "Ik kom werken en ik wil doen waar ik het beste in ben."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!