Breaking news

AD: Leeds United en Feyenoord akkoord, Sinisterra maakt recordtransfer

AD: Leeds United en Feyenoord akkoord, Sinisterra maakt recordtransfer

04-07-2022 13:30 Laatste update: 13:51
5

Feyenoord raakt Luis Sinisterra kwijt aan Leeds United. Het Algemeen Dagblad meldt dat Feyenoord en Leeds een akkoord hebben bereikt over een recordbedrag van 21 miljoen euro, wat kan oplopen tot 25 miljoen euro. 

Daarmee is de kogel razendsnel door de kerk. Maandag meldde De Telegraaf al dat de Colombiaan in onderhandeling was met Leeds over een transfer en niet veel later wist de doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano dat er een persoonlijk akkoord werd bereikt.

Met de transfer is dus een bedrag van 25 euro inclusief vier miljoen euro aan bonussen gemoeid. Daarmee wordt de Colombiaans international de duurste uitgaande transfer ooit voor Feyenoord. Dat was voorheen Dirk Kuyt, die in 2006 voor achttien miljoen euro naar Liverpool vertrok.

Feyenoord haalde Sinisterra vier jaar geleden op uit zijn thuisland Colombia. Sindsdien kwam de linksbuiten tot 113 wedstrijden voor de Rotterdammers. Daarin scoorde de aanvaller 35 keer en gaf hij 29 assists. Afgelopen seizoen bereikte de 23-jarige Sinisterra met Feyenoord de finale van de Conference League. Met elf doelpunten had de Colombiaan een aanzienlijk aandeel in die campagne.

Maandag werd al bekend dat Sinisterra niet aanwezig was op de training van Feyenoord. Dat blijkt nu dus vanwege het afronden van zijn transfer te zijn.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!