Transfernieuws

'Lyon schakelt na Malacia-deceptie door naar Tagliafico, gesprekken in beginfase'

'Lyon schakelt na Malacia-deceptie door naar Tagliafico, gesprekken in beginfase'

04-07-2022 07:39
1

Het Ajax-vertrek van Nicolás Tagliafico komt weer een stukje dichterbij. Het Algemeen Dagblad meldt dat Olympique Lyon concreet in de markt is voor de linksback.

Nadat Lyon achter het net viste bij Feyenoorder Tyrell Malacia, die naar Manchester United lijkt te vertrekken, richten de Fransen hun pijlen nu op Tagliafico. In eerste instantie leek de Franse grootmacht niet serieus, maar het AD meldt dat een samenwerking met Peter Bosz steeds reëler wordt. 'Gesprekken bevinden zich nog in de beginfase, maar duidelijk is dat Tagliafico, die ook opties in Engeland en Spanje heeft, een overstap naar Frankrijk ziet zitten', schrijft de krant.

De international van Argentinië was in januari al dicht bij een transfer naar FC Barcelona, maar Ajax liet hem niet gaan. Deze zomer lijkt het er dan echt van te komen. Tot op heden zijn Manchester United, Nottingham Forest, Brighton & Hove Albion en Sevilla al genoemd als potentiële bestemmingen. Daar komt nu Lyon bij.

De vervanger van Tagliafico lijkt al klaar te staan. Ajax is zo goed als zeker van de komst van AZ-aanvoerder Owen Wijndal. De linksback wordt voor circa tien miljoen euro overgenomen en tekent binnenkort een contract voor vijf seizoenen in Amsterdam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!