Nieuws

Gómez haalt uit naar anti-vaxxer Kimmich: 'Als iedereen redeneert zoals hij...'

Gómez haalt uit naar anti-vaxxer Kimmich: 'Als iedereen redeneert zoals hij...'

03-11-2021 14:55

Het besluit van Joshua Kimmich om zich niet te laten vaccineren tegen het coronavirus, blijft onderwerp van gesprek in Duitsland. Oud-spits Mario Gómez uit ook felle kritiek op de Bayern München-middenvelder.

Gómez, analist voor Amazon Prime Video, wakkerde voor de aftrap van Bayern München - Benfica de discussie op nationale televisie nog maar eens aan. De 174-voudig speler van de Beierse club kan er met zijn hoofd niet bij dat Kimmich zich weigert te vaccineren. "Als iedereen redeneert zoals hij, zouden we nog een paar jaar zonder toeschouwers spelen."

Hoewel Bayern-coach Julian Nagelsmann het onlangs opnam voor Kimmich door te stellen dat iedereen recht heeft op een eigen mening, denkt Gómez er niet aan om enige nuance te brengen in zijn relaas. "De stadions zitten weer vol en we kunnen daar ons weer op verheugen, omdat zestig, zeventig, tachtig procent van de mensen zich hebben laten inenten. Dat het leven weer normaal door kan gaan, is dankzij degenen die gevaccineerd zijn. En daar profiteert Kimmich van."

Nagelsmann liep ondanks een vaccinatie zelf het coronavirus op, maar zat tegen Benfica voor het eerst weer op de bank na een negatieve test. Hij laat zijn pupil in zijn waarde. "Ik heb een duidelijke mening, maar ik respecteer ook andere meningen. We leven in een democratie en daar hoort bij dat je andere meningen ook acccepteert."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!