Nieuws

Van degradatie uit de Eredivisie naar Champions League: 'Dit is een serieuze club'

Van degradatie uit de Eredivisie naar Champions League: 'Dit is een serieuze club'

03-07-2022 17:38 Laatste update: 17:39

Mats Knoester degradeerde het afgelopen seizoen met Heracles Almelo uit de Eredivisie en vertrok daarna naar Ferencváros. De verdediger zal in Hongarije de voorronde van de Champions League spelen, maar zit nog altijd met de degradatie in zijn maag.

Heracles verloor het laatste competitieduel met 1-3 van Sparta en moest daarom tegen alle verwachtingen in meedoen aan de nacompetitie. Daarin was Excelsior over twee wedstrijden met 6-1 te sterk en dus speelt Heracles komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. "Dat zal bij mij voor altijd pijnlijk blijven", vertelt Knoester in gesprek met TC/Tubantia. "Ik denk dat dat voor zich spreekt. Dit was de slechtst mogelijke manier om de club achter te laten. Zo zag het er tot de laatste speelronde niet naar uit. Maar toen ging alles fout wat fout kón gaan en zo sluit je een hele mooie periode toch nog negatief af. Natuurlijk blijf je daar dan mee zitten."

Knoester maakte de overstap naar Ferencváros en is erg blij met die keuze. "Het is natuurlijk niet een populaire competitie in Nederland, laten we eerlijk zijn. Maar toch kreeg ik een goed gevoel bij deze club. Ik kende ze van de Champions- en Europa League. Ik wist: dit is een serieuze club. Het is een droom om op het veld te staan en de hymne te horen van de grootste voetbalcompetitie die bestaat."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!