Nieuws

Brands: 'Ik zeg tegen Ancelotti: volgende week winnen en je krijgt een vliegtuig'

Brands: 'Ik zeg tegen Ancelotti: volgende week winnen en je krijgt een vliegtuig'

03-07-2022 16:56 Laatste update: 16:56

Marcel Brands keerde deze zomer na een avontuur in Engeland terug bij PSV. De algemeen directeur van de Eindhovenaren boekte wisselvallige resultaten bij Everton en kijkt met gemengde gevoelens terug op die periode.

Farhad Moshir, de eigenaar van Everton, bepaalde het beleid, maar was zelden aanwezig op de club. Brands zag in zijn periode op Goodison Park drie trainers vertrekken. Carlo Ancelotti, Ronald Koeman en Marco Silva werden alle drie ontslagen."Ancelotti, die vier keer de Champions League heeft gewonnen. Niet alleen een geweldige trainer, maar ook een fantastisch mens. En Ronald Koeman heeft het ook gemerkt", vertelt hij aan De Telegraaf.

"Je kunt toch niet zeggen dat Koeman, Silva en Ancelotti verkeerde trainers zijn. Het is gewoon heel lastig om grip op de club te krijgen, als het succes niet direct komt", vertelt Brands, die veel aparte dingen meemaakte in Engeland. "We speelden onder Carlo Ancelotti een geweldige wedstrijd bij Tottenham Hotspur en toen kreeg hij zomaar een nieuwe Rolls Royce. Carlo kwam naar me toe en zei: Moet je kijken. Ik zeg: nou, volgende week thuis winnen en je krijgt een vliegtuig. Dat soort dingen kunnen wij ons niet voorstellen, maar het gebeurt echt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!