Nieuws

'Barcelona-delegatie afgereisd naar Qatar: Xavi-aanstelling dichtbij'

'Barcelona-delegatie afgereisd naar Qatar: Xavi-aanstelling dichtbij'

03-11-2021 14:37

Een delegatie van FC Barcelona is dinsdag naar Qatar afgereisd om Xavi Hernández los te weken bij zijn huidige werkgever Al-Sadd. Een persoonlijk akkoord is er al, waardoor alleen de clubs er onderling nog uit moeten komen.

De verwachting is dat Xavi het roer na de interlandperiode over gaat nemen bij Barça. Om dat te kunnen realiseren, willen de Catalanen dat er schot in de zaak komt. Vice-president Rafa Yuste en directeur voetbalzaken Mateu Alemany na de 0-1 Champions League-zege op Dinamo Kiev vanuit Oekraïne doorgereisd naar het Midden-Oosten. ESPN weet dat FC Barcelona nog voor het eind van deze week Xavi wil presenteren als opvolger van Ronald Koeman.

De Barça-delegatie is aanwezig bij de wedstrijd tussen Xavi's Al-Sadd en Al-Duhail, voordat ze met de potentiële nieuwe trainer en de club om tafel gaan. Op persoonlijk vlak is er een akkoord. Xavi ligt nog voor twee jaar vast in Doha, waardoor FC Barcelona naar alle waarschijnlijkheid een afkoopsom moet betalen.

Komend weekend speelt Barcelona de laatste wedstrijd voor de interlandperiode tegen Celta de Vigo. Volgens ESPN is dat het derde en laatste kunstje van interim-coach Sergi Barjuán. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!