Transfernieuws

'Bal ligt bij Doan: PSV op hoofdlijnen akkoord met Duitse miljoenentransfer'

'Bal ligt bij Doan: PSV op hoofdlijnen akkoord met Duitse miljoenentransfer'

03-07-2022 13:07 Laatste update: 13:12

De transfer van Ritsu Doan van PSV naar SC Freiburg nadert de afronding, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Er is sprake van een akkoord 'op hoofdlijnen', weet de regionale krant te melden.

Al eerder meldden zowel het ED als VI dat er een op handen zijnde transfer in de maak was. Naar verluidt ontvangen de Eindhovenaren een bedrag tussen de acht en negen miljoen euro voor de Japans international. Alleen de persoonlijke voorwaarden en de medische keuring staan een eventuele overgang van Doan naar de Bundesliga nog in de weg.

Het Eindhovens Dagblad durft te stellen dat de spelmaker 'normaal gesproken niet meer terugkeert in Eindhoven.' PSV staat open voor een vertrek en lijkt met de komst van Guus Til naar Brabant voor te sorteren op een afscheid van Doan. Mocht de transfer van de middenvelder naar Duitsland tóch niet doorgaan, dan kan hij gewoon aansluiten op het trainingskamp van PSV.

De Brabanders zijn ongekend actief op de transfermarkt en haalden eerder al onder meer Walter Benítez, Xavi Simons en Luuk de Jong naar het Philips Stadion. Savinho wordt eveneens op korte termijn bij PSV verwacht, schrijft het ED.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!