Transfernieuws

'FC Twente akkoord met Anderlecht over miljoenentransfer Vlap naar Enschede'

'FC Twente akkoord met Anderlecht over miljoenentransfer Vlap naar Enschede'

03-07-2022 12:05
1

FC Twente trekt de portemonnee om Michel Vlap van RSC Anderlecht definitief in te lijven. De Tukkers betalen een bedrag van twee miljoen euro om de aanvallende middenvelder lost te weken bij de Belgische topclub, meldt TC/Tubantia.

Het afgelopen seizoen kwam de spelmaker al op huurbasis uit voor FC Twente en maakte in die periode dermate indruk dat Ron Jans hem maar wat graag permanent aan zijn selectie wilde toevoegen. Vlap zegt volgens informatie van de regionale krant zijn handtekening onder een contract van drie jaar. Daarin is een optie voor nog een seizoen opgenomen.

Tot voor kort was het ondenkbaar dat FC Twente een dergelijke transfersom op tafel te leggen. "Maar we gaan de goede kant op met de financiën, de begroting is met vijf miljoen omhooggegaan, de club heeft winst gemaakt en er gaat meer geld naar het voetbal", legt technisch directeur Jan Streuer uit aan TC/Tubantia. "Het is zeker verantwoord wat we doen."

Bedrag in termijnen

FC Twente smeert de betalen transfersom over meerdere termijnen uit, net zoals de club eerder deed bij de transfer van Michal Sadilek van PSV. Vlap startte weifelend aan zijn periode in De Grolsch Veste en scoorde hij in het afgelopen seizoen 'maar' vijf keer. "Hij is voor ons de beste speler die we kunnen krijgen. Hij weet hoe we voetballen, komt in een ingespeeld elftal terecht en de speler wordt van ons", aldus Streuer.

Zodoende lijkt Anderlecht genoegen te nemen met een fors verlies op de aanvallende middenvelder. In de zomer van 2019 werd er nog een bedrag van zeven miljoen euro overgemaakt naar sc Heerenveen. In de voorbije seizoenen werd Vlap verhuurd aan achtereenvolgens Arminia Bielefeld en dus FC Twente. Hij kwam tot 34 wedstrijden, elf doelpunten en drie assists in het Anderlecht-shirt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!