Nieuws

Oud-AZ'er gepresenteerd als nieuwe directeur bij Tottenham Hotspur

Oud-AZ'er gepresenteerd als nieuwe directeur bij Tottenham Hotspur

03-07-2022 11:43

Grètar Steinsson is de nieuwe 'perfomance director' bij Tottenham Hotspur, zo meldt de club via de officiële kanalen. De oud-rechtsback van AZ timmert inmiddels al enkele jaren aan de weg als beleidsbepaler en gaat voor het eerst aan de slag bij een internationale topclub.

De afgelopen jaren werkte Steinsson bij Fleetwood Town als technisch directeur, was hij actief als scout namens Everton en was hij technisch adviseur bij de voetbalbond van IJsland. Tussen 2005 en 2008 speelde de rechtervleugelverdediger met veel succes voor AZ. Vervolgens kwam hij uit voor onder meer Bolton Wanderers in de Premier League en Kayserispor in Turkije.

Na zijn actieve carrière volgde de international een opleiding voetbalmanagement aan het Johan Cruyff Institute in Amsterdam. Zijn eerste stappen als voetbalbestuurder deed hij op bij AZ. Bij hen klinkt nog altijd 'retteket Aazet' door de speakers wanneer de Alkmaarders scoren. Het was Steinsson die met deze leus begon. In 2005 bij zijn presentatie schreeuwde hij 'retteketetteketet' om zich aan de Noord-Hollandse fans voor te stellen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!