Transfernieuws

Voormalig Groningen-verdediger verlaat Manchester City voor Mönchengladbach

Voormalig Groningen-verdediger verlaat Manchester City voor Mönchengladbach

03-07-2022 09:48

Ko Itakura maakt de overstap van Manchester City naar Borussia Mönchengladbach. De voormalig verdediger van FC Groningen tekent een vierjarig contract in Duitsland. 

Dat meldt Borussia Mönchengladbach via de officiële kanalen. Bij de overstap is ongeveer vijf miljoen euro gemoeid. Itakura arriveerde in 2019 bij Manchester City na het doorlopen van zijn jeugdopleiding in Japan. De verdediger werd aan Groningen verhuurd en verbleef daar in totaal anderhalf seizoen. Itakura is bekend met het Duitse voetbal: na Groningen was Schalke 04 de volgende club van de Japanner, dat in de 2. Bundesliga speelde.

Gladbach is blij met het aantrekken van de manstopper en ziet de Japanner als 'een bouwsteen in de plannen'. Bij City kon de Japanner nooit minuten maken voor de grootmacht, maar in Groningen kwam de speler tot 59 wedstrijden. Daarin scoorde hij één keer. Itakura kwam ook twaalf keer uit voor de nationale ploeg van Japan.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!