Nieuws

Van de Beek krijgt weer eens speeltijd: 'We houden allemaal van hem'

Van de Beek krijgt weer eens speeltijd: 'We houden allemaal van hem'

03-11-2021 10:19

Donny van de Beek is geliefd in de Manchester United-kleedkamer, stelt Luke Shaw na afloop van het duel met Atalanta Bergamo (2-2). De linkervleugelverdediger vindt het erg knap hoe de Nederlander zich opstelt, ondanks zijn soms uitzichtloze situatie bij de Engelse club.

De 24-jarige middenvelder mocht in de slotfase van de wedstrijd na lange tijd weer invallen en maakte een prima indruk, tot genoegen van Shaw. "We hebben begrip voor de situatie van Donny", erkent de Engelsman tegenover RTL. "Hij is een geweldige gast, een erg lieve jongen. We houden allemaal van hem en hij is een topprofessional."

Dat hij bekend staat als een topprofessional bij The Red Devils, dwingt Van de Beek volgens Shaw zelf af. "Hij laat zijn kop niet hangen. Het zou niet raar zijn als hij een keer teleurgesteld of een treurig binnenloopt. Hij speelt namelijk niet, maar hij werkt wel altijd hard, traint goed en dat doet hij met opgeheven hoofd. Als hij zich zo blijft gedragen, dan heb ik er geen twijfel over dat zijn kansen komen."

Na afloop van de Champions League-wedstrijd keek manager Ole Gunnar Solkjaer op de persconferentie ook tevreden terug op de invalbeurt van Van de Beek. "Donny maakte een goede loopactie bij de laatste treffer. Hij stopt niet met hard werken en heeft de kwaliteiten om defensies open te breken. Hij maakte ook nog bijna een goal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!