Reactie

Van Gaal: 'Hij mag God op blote knieën bedanken dat ik hem 3 duels liet spelen'

Van Gaal: 'Hij mag God op blote knieën bedanken dat ik hem 3 duels liet spelen'

04-10-2021 17:35 Laatste update: 17:44

Louis van Gaal vindt dat Steven Berghuis 'god op zijn blote knieën mag bedanken' voor het feit dat hij in de basis stond bij de laatste drie Oranje-wedstrijden. De bondscoach is van plan om Berghuis 'gewoon' als rechtsbuiten op te stellen.

De laatste wedstrijden speelt Berghuis op de tienpositie bij Ajax. Voor Van Gaal is dat echter geen reden om hem niet op te stellen als rechtsbuiten bij Oranje. "Daarvoor heeft hij helemaal niet gespeeld, dus hij mag god op zijn blote knieën bedanken dat ik hem drie interlands heb laten spelen", is de geboren Amsterdammer duidelijk op de persconferentie.

"Nee, het maakt voor mij niet uit dat Berghuis nu op een andere positie speelt. Ik moet van Valentijn Driessen namelijk 1-4-3-3 spelen, dus dan heb ik wel een rechterspits nodig", grapt Van Gaal. "Die heb ik anders niet."

Berghuis lijkt dus de eerste keus van Van Gaal te blijven op de rechtsbuitenpositie. De coach stelt echter ook dat hij Noa Lang als optie ziet voor die plek.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!