Nieuws

De Jong oogst complimenten na Simons-transfer: Hij heeft dit heel knap gefikst

De Jong oogst complimenten na Simons-transfer: "Hij heeft dit heel knap gefikst"

02-07-2022 08:32 Laatste update: 08:51
1

PSV heeft zich op de achtergrond bezig gehouden met het binnen halen van Xavi Simons. Het 19-jarige talent wordt permanent overgenomen van Paris Saint-Gemain en is transfervrij overgekomen. De credits gaan naar technisch directeur John de Jong.

Afgelopen dinsdag werd de transfer van Simons beklonken. De middenvelder heeft tot 20217 getekend in Eindhoven. "John de Jong heeft de onderhandelingen gedaan, hij heeft dit heel knap gefikst", vertelt algemeen directeur Marcel Brands tegenover het Eindhovens Dagblad. "In contracten zitten vaak clausules, maar daar praten wij niet over. Tussen Paris Saint-Germain en ons is er geen afspraak. In dit geval kan de speler ook geen afspraak met PSG maken (omdat Simons transfervrij was, red.). Dat is ook niet aan de orde. Wij hebben wel dingen afgesproken met elkaar, maar daar kan ik niet opgaan."

Sinds maart is Xavi al in beeld bij PSV. "Ruud van Nistelrooij heeft hem en zijn familie en zaakwaarnemer gesproken. Het was pas rond op de avond dat we het bekend hebben gemaakt. PSG wilde hem houden en daar kunnen we niet tegenop, maar we hebben wel een beter sportief pad voor hem. Je hebt dan wel hem en de zaakwaarnemer nodig om daarvoor te kiezen. Dat heeft hij op het allerlaatste moment ook gedaan."

Er klinken geluiden dat Simons voor een gelimiteerde transfersom is op te halen bij PSV. "Daar zijn wij niet zo van", zegt Brands met een knipoog naar het contract. "Nee, daar houden we niet van."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!