Nieuws

KNVB steekt hand in eigen boezem rondom Pauw: 'Had haar niet mogen overkomen'

KNVB steekt hand in eigen boezem rondom Pauw: 'Had haar niet mogen overkomen'

01-07-2022 23:07

Ook de KNVB heeft het statement van Vera Pauw gelezen. De voormalig bondscoach van de Oranje Leeuwinnen openbaarde dat ze in haar periode als speelster meermaals seksueel te zijn misbruikt door mannen die actief waren in de voetballerij. Het voetbalorgaan geeft toe dat er fouten zijn gemaakt en betuigt spijt.

Dat meldt de KNVB aan het persbureau ANP. Pauw trad vrijdagavond naar buiten op Twitter dat ze 35 jaar geleden seksueel te zijn misbruikt. Alle drie de daders zouden in de voetbalwereld actief zijn geweest. "De fouten die in het rapport worden benoemd erkennen we en hadden haar niet mogen overkomen", meldt de KNVB.

"In het persoonlijk contact met Vera hebben wij ervaren dat deze situatie helaas zeer veel impact op haar heeft en dat spijt ons", vervolgt de voetbalbond. "We willen zo snel mogelijk, maar wel uitermate zorgvuldig de aanbevelingen uit het rapport intern en met Vera bespreken zodat we acties kunnen uitzetten. Ook met het oog op herstelbemiddeling."

Pauw – inmiddels op een leeftijd van 59 jaar – heeft 35 jaar lang haar kaken op elkaar gehouden naar de buitenwereld. Momenteel is ze actief als coach van het nationale vrouwenelftal van Ierland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!