Transfernieuws

AZ maakt vertrek publiekslieveling Druijf bekend: 'Best of luck, Ferdy!'

AZ maakt vertrek publiekslieveling Druijf bekend: 'Best of luck, Ferdy!'

01-07-2022 18:10

AZ heeft het vertrek van Ferdy Druijf officieel bevestigd. De 24-jarige spits maakt de overstap naar Rapid Wien. Druijf speelde sinds februari al op huurbasis voor de club uit Oostenrijk. 

Dat maakt AZ vrijdagavond bekend via de officiële kanalen. Druijf speelde tussen 2012 en 2018 in de jeugdopleiding van AZ en maakte daarna zijn officiële debuut voor de Alkmaarse club. In totaal speelde Druijf veertig wedstrijden in de hoofdmacht van AZ, waarin hij zes keer wist te scoren. 

Druijf werd in 2019 de held van AZ door twee late treffers te scoren in het Europa League-duel met FK Partizan, waardoor AZ op de valreep gelijkspeelde. Uiteindelijk bleek de spits niet meer nodig en werd hij uitgeleend aan KV Mechelen en Rapid Wien, waar hij nu definitief naar vertrekt. AZ ontvangt een transfersom voor de overstap, maar de grootte hiervan is niet bekend. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!