Nieuws

Update: Olympique Marseille en Sampaoli breken door meningsverschil

Update: Olympique Marseille en Sampaoli breken door meningsverschil

01-07-2022 16:35 Laatste update: 16:32

Olympique Marseille moet opzoek naar een nieuwe trainer. Jorge Sampaoli gaat de club verlaten, weten L’Équipe en transferexpert Fabrizio Romano te brengen.

Volgens L’Équipe zou Sampaoli ontevreden zijn met de houding van de club aan het begin van de transferzomer. De Argentijnse drifkikker zou hebben gevraagd om de selectie flink aan te sterken voor aanvang van de voorronde van de Champions League.

Op doelman Pau López van AS Roma na werd er nog geen enkele speler richting de Franse havenstad gehaald. Ondanks dat het rustig is bij Marseille, werd het ook nog aan Riechedly Bazoer gelinkt.

Met Sampaoli werd Marseille afgelopen seizoen tweede in de Ligue 1, achter grootmacht Paris Saint-Germain. In Europa bereikte hij de halve finale van de Conference League, waarin Feyenoord te sterk bleek over twee wedstrijden.

Update: De breuk is officieel. Marseille zegt het volgende in het persbericht: 'We zijn tevreden met de geboekte vooruitgang en de emoties die we samen hebben ervaren, maar na lang nadenken zijn de twee partijen, die handelen in het belang van Olympique de Marseille, overeengekomen om een einde te maken aan de samenwerking.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!