Transfernieuws

'Kooplustig Spurs nog lang niet klaar: Lingard wordt overwogen bij Londenaren'

'Kooplustig Spurs nog lang niet klaar: Lingard wordt overwogen bij Londenaren'

01-07-2022 12:56

Jesse Lingard wordt overwogen bij het kooplustige Tottenham Hotspur, schrijft The Telegraph vrijdag. De Engelsman is transfervrij sinds zijn vertrek bij Manchester United en kan helpen om aan de zogeheten 'homegrown player rule' te voldoen.

Die regel schrijft voor dat acht spelers uit de selectie van 25 'van eigen bodem' moeten komen. Dit geldt voor iedere Premier League-club. Aangezien Lingard in Engeland geboren is voldoet hij aan het criterium. Daarnaast geldt hij volgens The Telegraph als een serieuze optie om als centrale middenvelder meer creativiteit in het team van Antonio Conte te brengen.

Everton en West Ham United zouden eveneens meedingen naar de handtekening van Lingardingho. Vooral bij The Hammers blonk Lingard in 2021 uit, destijds werd hij door Manchester United uitgeleend.

Eerder versterkten The Spurs zich al met Richarlison, Yves Bissouma, Ivan Persicic en Fraser Forster. Alleen de doelman is geboren in Engeland. Daarnaast staat Clément Lenglet op de nominatie om te worden overgenomen van FC Barcelona.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!