Transfernieuws

'Cambuur breekt met 'traditie' en legt transfersom op tafel voor Van der Water'

'Cambuur breekt met 'traditie' en legt transfersom op tafel voor Van der Water'

01-07-2022 11:20

Voetbal International meldt dat Silvester van der Water een contract getekend heeft bij SC Cambuur. De aanvaller wordt gekocht van Orlando City, dat uitkomt in de Amerikaanse Major League Soccer.

Anderhalf jaar geleden zag Van der Water nog een droom in vervulling gaan toen hij de oversteek maakte naar de Verenigde Staten. Hij verliet destijds Heracles Almelo voor een bedrag van anderhalf miljoen. Volgens VI doen beide clubs geen uitlatingen over de transfersom. Het weekblad weet wél dat de buitenspeler na navraag bij andere geïnteresseerde clubs 'minstens een half miljoen euro' moest kosten.

Het is dus niet bekend of Cambuur dit bedrag werkelijk betaald heeft, maar duidelijk is wel dat de Friezen met een trend hebben gebroken. In de afgelopen jaren werd er zelden een transfersom betaald door de Leeuwarders. Hoofdzakelijk werd er geleund op transfervrije voetballers of gehuurde spelers. Na Remco Balk is Van der Water de tweede versterking voor het komende seizoen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!