Nieuws

Pechvogel Stekelenburg moet wéér afhaken: Ajax-doelman verlaat trainingskamp

Pechvogel Stekelenburg moet wéér afhaken: Ajax-doelman verlaat trainingskamp

01-07-2022 11:12
3

Maarten Stekelenburg maakt niet langer deel uit van de spelersgroep van Ajax. Hij heeft het trainingskamp in De Lutte inmiddels verlaten. De Amsterdammers communiceren via de website dat de 39-jarige doelman met een voetblessure is afgehaakt.

Nagenoeg de gehele voorbije jaargang moest Stekelenburg al aan zich voorbij laten gaan door heup- en liesklachten. In de zomer van 2021 was hij nog de eerste doelman van Oranje had gefungeerd. De medisch specialisten van Ajax schatten in dat de 39-jarige keeper in ieder geval 'enkele dagen' niet inzetbaar is.

Voor Stekelenburg is het een volgende tegenvaller na een jaar waarin hij amper aan spelen toekwam. Met 311 duels is de sluitpost één van de meest ervaren spelers in de clubgeschiedenis van Ajax. Daardoor staat hij op de zestiende plaats qua officiële wedstrijden voor de Amsterdammers. Samen met Donny Gorter en Remko Pasveer lijkt Stekelenburg te moeten concurreren voor een plekje onder de lat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!