Transfernieuws

Feyenoord heeft beet en strikt transfervrije buitenspeler (20) van AZ

Feyenoord heeft beet en strikt transfervrije buitenspeler (20) van AZ

01-07-2022 10:14
1

Feyenoord heeft de komst van Mohamed Taabouni wereldkundig gemaakt. De aanvaller komt op transfervrije basis naar De Kuip, nadat hij uit zijn contract bij AZ gelopen was. Orkun Kökcü speelde een rol in zijn komst naar Rotterdam.

De twintigjarige buitenspeler tekent voor twee jaar bij Feyenoord. In het contract is een optie voor nog een seizoen opgenomen. De afgelopen negen jaar verdedigde Taabouni de clubkleuren van AZ, nadat hij overkwam van het plaatselijke Olympia Haarlem. Na alle jeugdopleidingen te hebben doorlopen, werkte hij het afgelopen seizoen zijn wedstrijden af voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie.

"Ik kan een mannetje passeren en ben sterk en creatief in de kleine ruimte", vertelt Taabouni op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. Het talent omschrijft zichzelf als een 'technisch vaardige speler' met 'specifieke kwaliteiten'. "In fysiek opzicht kan ik nog stappen zetten, wat hier op 1908 zeker moet lukken. De faciliteiten zijn erg goed. Feyenoord is een ambitieuze club, ik heb er zin in om hier te beginnen."

Taabouni onderhoudt een bijzondere band met Kökcü, die hij als goede vriend ziet. "We kennen elkaar al heel lang, zijn opgegroeid in dezelfde wijk en hebben veel gevoetbald samen. Nu kijken of we hier op het veld bij Feyenoord nog steeds een match hebben", aldus de twintigjarige voetballer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!