Interview

Van Gaal geeft uitleg over Danjuma-absentie: 'Zag dat jullie me erop wezen'

Van Gaal geeft uitleg over Danjuma-absentie: 'Zag dat jullie me erop wezen'

04-10-2021 17:13

Arnaut Danjuma is deze interlandperiode niet opgeroepen voor Oranje, maar Louis van Gaal kan het zich 'niet voorstellen' dat hij de linksbuiten de volgende keer weer niet selecteert. Van Gaal ziet ook dat Danjuma het goed doet bij Villarreal.

De laatste weken speelt Danjuma de pannen van het dak in Spanja. Afgelopen weekend was hij weer bepalend voor Villarreal, door alle goals in de ontmoeting met Real Betis te maken. Van Gaal wordt op de persconferentie om tekst en uitleg gevraagd over het niet selecteren van Danjuma. "Die zit er niet bij, nee", begint de bondscoach. "Ik heb gelezen dat jullie me daar op gewezen hebben."

"Waarom hij niet is geselecteerd? Omdat hij nogal laat van club is veranderd", gaat Van Gaal verder. "In de eerste fase van dit seizoen speelde hij ook niet, toen viel hij vooral in. De laatste vier wedstrijden doet hij het geweldig. Hij kan er ook bij zitten, maar daar heb ik niet toe besloten."

"Ik ben hartstikke blij dat hij het goed doet", stelt Van Gaal. "Ik kan me niet voorstellen dat hij er de volgende keer niet bij is. Maar hij kan ook in een dip komen", besluit de geboren Amsterdammer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!