Nieuws

Van der Meijde baalt: 'Hierdoor loop ik tienduizenden euro's mis'

Van der Meijde baalt: 'Hierdoor loop ik tienduizenden euro's mis'

30-06-2022 16:47

De nieuwe wet van Franc Weerwind, minister van Rechtsbescherming, die BN'ers in gokreclames verbiedt, kost Andy van der Meyde naar eigen zeggen veel geld. De voormalig voetballer baalt van de beslissing, maar zegt er tegelijkertijd begrip voor op te kunnen brengen.

Tegenover het ANP verklaart Van der Meyde het 'allemaal een beetje raar' te vinden. "Ik loop nu echt heel veel geld mis. De bedragen lopen tot in de tienduizenden euro's. Natuurlijk ben ik daar een beetje zuur van, maar we moeten door."

"Het is klote, maar het zijn de regels", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. Gemengde gevoelens overheersen dan ook bij Van der Meyde. "Ik snap het aan de ene kant ook wel. Wij zijn voor veel jongeren een voorbeeld. Aan de andere kant denk ik niet dat zij nu minder gaan gokken omdat ik geen boegbeeld meer ben. Overal wordt nog reclame gemaakt. Kijk maar naar Engeland, daar adverteren ze nog steeds op voetbalshirts."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!