Transfernieuws

'Buongiorno Antonio': Spurs stelt succescoach Conte aan als nieuwe manager

'Buongiorno Antonio': Spurs stelt succescoach Conte aan als nieuwe manager

02-11-2021 13:19

Antonio Conte is de nieuwe hoofdtrainer van Tottenham Hotspur. Sinds het ontslag van Nuno Espiríto Santo afgelopen weekend ging de naam van Conte al rond en Spurs bevestigt zijn aanstelling dinsdagmiddag. 

Aanstaande donderdag zal Conte al op de bank plaatsnemen als zijn ploeg het in de Conference League opneemt tegen Vitesse. De Italiaan heeft een contract tot medio 2023 getekend in Londen. Naar verluidt gaat hij twintig miljoen euro verdienen in die periode. Conte is de vierde Spurs-manager in 2021, na José Mourinho, interim-coach Ryan Mason en Nuno. 

Conte zat zonder werk nadat hij eind vorig seizoen zelf besloot op te stappen bij Inter. De Italiaanse manager is blij om bij Tottenham Hotspur aan de slag te gaan. "Ik ben erg blij om weer aan de slag te gaan als trainer. En dan ook nog eens bij een Premier League-club, die de ambitie heeft om weer een hoofdrolspeler te zijn. Ik kan niet wachten om mijn passie, mentaliteit en vastberadenheid over te brengen op het team en de supporters", laat hij weten op de clubsite.

Met het aanstellen van Conte halen de Londenaren een ware prijzenpakker in huis. Vorig seizoen bezorgde hij Inter de eerste landstitel in elf jaar tijd, terwijl hij ook in zijn eerste seizoen bij Chelsea de Premier League won. Gedurende zijn ambtstermijn bij Juventus werd hij driemaal landskampioen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!