Nieuws

Haller strijdt met onder meer Mané en Salah voor individuele hoofdprijs

Haller strijdt met onder meer Mané en Salah voor individuele hoofdprijs

30-06-2022 16:19

CAF, de Afrikaanse voetbalbond, heeft de dertig kanshebber op de prijs Afrikaans Speler van het Jaar bekendgemaakt. Sébastien Haller vindt zich dankzij zijn indrukwekkende prestaties bij Ajax terug in het gezelschap vol internationale toppers. Op 21 juli wordt duidelijk wie er met de prestigieuze individuele prijs aan de haal gaat.

De laatste winnaar van de prijs is Sadio Mané in 2019, nadat in de afgelopen twee jaar de prijs niet uitgereikt werd, wegens de coronapandemie. De naar Bayern München verhuisde aanvaller is opnieuw één van de grote kanshebbers, nadat hij met Senegal de beslissende strafschop in de strijd om de Afrika Cup tegen Egypte binnenschoot.

De statistieken van Haller bij Ajax waren in het voorbije seizoen uitstekend. Zo scoorde de Ivoriaans international liefst tien keer in zijn eerste zes Champions League-wedstrijden. In totaal werkte hij 42 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers af en scoorde hij daarin maar liefst 34 goals. Daarnaast gaf hij ook nog eens negen assists. Inmiddels is de doelpuntenmachine dicht bij een transfer naar Borussia Dortmund.

Uiteindelijk bepalen de bondscoaches en de aanvoerders van de Afrikaanse landen wie er met de prijs aan de haal gaat. Spelers als Mohamed Salah, Riyad Mahrez, Édouard Mendy, en Kalidou Koulibaly behoren eveneens tot de kanshebbers. Oud-Ajacied Bertrand Traoré is eveneens genomineerd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!