Exclusive

Dit verdient Erik ten Hag als manager van Manchester United

Dit verdient Erik ten Hag als manager van Manchester United

02-03-2023 15:00 Laatste update: 15:00

Erik ten Hag is nu al een tijd bezig als manager bij Manchester United. De Nederlander heeft met onder andere de Cristiano Ronaldo-kwestie al een aantal moeilijke momenten overleefd, staat genesteld in de top-vier van de Premier League en won afgelopen zondag de League Cup. Wat levert het hem eigenlijk op financieel gebied op in Engeland? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

Hoe is Ten Hag de trainer van Manchester United geworden?

Ten Hag heeft al heel wat klussen als hoofdtrainer achter zijn naam staan. In 2012 begon de geboren Haaksberger zijn loopbaan als hoofdcoach op de Adelaarshorst bij Go Ahead Eagles, waarmee hij meteen promoveerde naar de Eredivisie. Na één jaar in dienst te zijn geweest in Deventer vertrok hij naar Duitsland, waar hij aan de slag ging bij de beloften van Bayern München. Gedurende die periode behoorde hij tot de staf van niemand minder dan Pep Guardiola, de manager van Manchester City die hij gedurende de komende periode meermaals zal gaan treffen. Na twee jaar in München keerde Ten Hag terug in Nederland, bij FC Utrecht. Daar bleef hij drie jaar aan als hoofdtrainer, totdat Ajax hem in de winterstop van 2017/2018 oppikte.

Ten Hag tekende een contract voor 2,5 seizoen bij de Amsterdammers. Na een stroef begin volgde succes op succes, met het seizoen 2018/2019 als kroonjuweel. In dat seizoen werd de nationale treble behaald, en reikte de Amsterdammers tot in de halve finale van de Champions League door de Europese grootmachten Real Madrid en Juventus te verslaan. Dat leverde hem in diezelfde zomer een contractverlening op, waarna in het daaropvolgende seizoen opnieuw de dubbel werd behaald. In april 2021 werd de trainer opnieuw een contract aangeboden tot 2023.

Wat verdient Ten Hag bij United?

Na de laatse contractverlenging in Amsterdam verdiende hij om en nabij de één miljoen euro, meldden verschillende Nederlandse bronnen destijds. Totdat The Mancunians afgelopen lente op de stoep stonden om hem een aanbieding te doen. Volgens The Sun gaat de trainer zo’n 10,8 miljoen euro per jaar opstrijken op Old Trafford, ongeveer een tienvoud van het salaris dat hij in Amsterdam verdiende. Daarmee is de Nederlander de vijfde best betaalde trainer in de Premier League. Zijn leermeester Pep Guardiola voert de lijst aan met een jaarsalaris van 22 miljoen euro. De Spanjaard wordt op de voet gevolgd door zijn Duitse concurrent Jurgen Klopp, die 18,5 miljoen euro per jaar in zijn zak steekt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!