Nieuws

'Twee miljoen euro: RKC'er maakt droomtransfer naar Istanbul Basaksehir'

'Twee miljoen euro: RKC'er maakt droomtransfer naar Istanbul Basaksehir'

30-06-2022 14:20

Het lijkt erop dat RKC Waalwijk volgend seizoen met een nieuw centraal verdedigend duo gaat werken. In navolging van Melle Meulensteen is ook Ahmed Touba op weg naar de uitgang in het Mandemakers Stadion. De Algerijnse verdediger vertrekt naar Istanbul Basaksehir, schrijft Voetbal International.

Meulensteen is op weg naar Vitesse, dat bereid is om een bedrag van één miljoen euro voor de RKC-aanvoerder te betalen. Voor Touba bestaat al langere tijd interesse van meerdere clubs. Volgens VI zijn de prestaties van de 24-jarige verdediger zelfs bij clubs die aan de Champions League deelnemen, opgevallen.

Bij Basaksehir staan onder meer Nacer Chadli (onder meer ex-FC Twente) en Deniz Türüc (onder meer ex-Go Ahead Eagles) twee spelers onder contract met een verleden in de Eredivisie. De Turkse topclub komt volgend jaar uit in de Conference League en is bereid om twee miljoen euro op tafel te leggen voor Touba.

Inmiddels heeft de international toestemming gekregen van technisch directeur Mo Allach om af te reizen naar Istanbul voor het ondergaan van zijn medische keuring. Zo lijken de Brabanders met de twee uitgaande transfers van een flink bedrag verzekerd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!