Transfernieuws

Voormalig Ajax-spits tekent meerjarig contract bij Zenit na succesvol seizoen

Voormalig Ajax-spits tekent meerjarig contract bij Zenit na succesvol seizoen

30-06-2022 14:08 Laatste update: 14:12

Matteo Cassierra is officieel speler van Zenit St. Petersburg. De Colombiaan wordt overgenomen van PFK Sochi en heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij de Russische grootmacht.

In die overeenkomst is een optie voor nog een jaar opgenomen. Naar verluidt betaalt Zenit vier miljoen euro voor de aanvaller. Hij gaat een salaris van één miljoen euro per jaar verdienen. In 2016 kocht Ajax de inmiddels 25-jarige Cassierra van Deportivo Cali voor 5,5 miljoen euro, maar een grote doorbraak bleef achterwege.

Na een - eveneens weinig succesvolle huurperiode - bij FC Groningen, kwam hij na twee seizoenen bij het Portugese Belenenses SAD bij Sochi terecht. Bij die club eindigde Cassierra op een gedeelde tweede plek op de topscorerslijst met veertien treffers. Die prestatie heeft hem dus een toptransfer naar Zenit opgeleverd.

De Colombiaan reageert op de site van Zenit op de overstap. "Het voetbal is hier intenser en technischer", zegt Cassierra. "Het is van een hoger niveau en over het algemeen heel anders. Het belangrijkste voor mij is om daaraan te wennen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!