Transfernieuws

'Premier League-club richt pijlen op Danjuma en brengt bod van 45 miljoen uit'

'Premier League-club richt pijlen op Danjuma en brengt bod van 45 miljoen uit'

30-06-2022 06:42
1

Arnaut Danjuma staat voor een terugkeer naar de Premier League. De Oranje-international van Villarreal CF kan zijn carrière vervolgen bij West Ham United, dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde sportjournalist Fabrizio Romano.

De gesprekken tussen Villarreal en de Premier League-club zijn volgens Romano in een gevorderd stadium. West Ham United zou naar verluidt 45 miljoen euro moeten neertellen voor de Nederlandse technicus. De transferexpert schrijft dat The Hammers Danjuma als 'statement signing' zien. De Oranje-international heeft nog geen contact gehad met de club.

Villarreal zou ook al een opvolger hebben gevonden voor Danjuma, de Spanjaarden willen Umar Sadiq namelijk enorm graag inlijven. Voor de oplettende Eredivisie-kijker komt deze naam wellicht bekend voor, Sadiq speelde in het seizoen 2017/2018 op huurbasis voor NAC Breda. Afgelopen seizoen schitterde de spits op het tweede niveau in Spanje. Hij was goed voor achttien goals en twaalf assists en promoveerde met UD Almería naar La Liga.

Danjuma vestigde afgelopen seizoen zijn naam in het Europese topvoetbal. Hij was tienmaal trefzeker in tien Champions League-optredens. Villarreal bereikte de halve finale van het miljardenbal door Juventus en titelfavoriet Bayern München uit te schakelen. De Oranje-international kan de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis van de Spanjaarden worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!