Breaking news

In kannen en kruiken: Malacia na veertien jaar Feyenoord naar United van Ten Hag

In kannen en kruiken: Malacia na veertien jaar Feyenoord naar United van Ten Hag

05-07-2022 15:02 Laatste update: 15:22

Tyrell Malacia laat Feyenoord definitief achter zich. Het jeugdexponent van de Rotterdammers vertrekt naar het Manchester United van Erik ten Hag. De Engelse grootmacht heeft de komst van de linksback nu eindelijk wereldkundig gemaakt.

De komst van de international hing al langere tijd in de lucht, maar is nu dus officieel bevestigd door The Mancunians. Malacia tekent een contract voor vier jaar met een optie voor nog één jaar bij de Engelse grootmacht. Bij United zal Malacia op linksback de concurrentiestrijd moeten aangaan met Alex Telles, Luke Shaw en Brandon Williams.

In 2008 trad Malacia toe tot de jeugdopleiding van Feyenoord. Negen jaar later debuteerde de linksback in de hoofdmacht tegen Napoli in de Champions League. Uiteindelijk groeide de 22-jarige verdediger uit tot een onbetwiste basisspeler en werd hij ook Oranje-international.

De Conference League-finale tegen AS Roma is zo zijn allerlaatste duel voor de Rotterdammers. Manchester United betaalt naar verluidt zeventien miljoen euro inclusief bonussen voor de linkervleugelverdediger.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

No Poll