Nieuws

Brands ontkent 'overhalen' Van Nistelrooy: 'Weet niet wat hem heeft getriggerd'

Brands ontkent 'overhalen' Van Nistelrooy: 'Weet niet wat hem heeft getriggerd'

29-06-2022 23:03

Marcel Brands ontkent dat hij Ruud van Nistelrooy moest overhalen om trainer van PSV te worden. De algemeen directeur van de Eindhovenaren weet niet wat de kersverse coach 'getriggerd' heeft om de klus tóch aan te nemen.

"Ruud belde mij eigenlijk vlak voordat ik de beslissing nam om terug te keren naar PSV", aldus Brands tegenover ESPN. "Ruud wist daar op dat moment totaal niets van. Ruud belde eigenlijk op om een keer koffie te drinken als ik in Nederland zou zijn." De oud-speler van onder meer Manchester United en Real Madrid wilde het hebben over zijn carrière als trainer. "Toen heb ik hem eigenlijk gezegd wat er speelde".

Toen Brands terugkeerde naar PSV, sprak het duo over het hoofdtrainerschap en ambities. "Hij belde me daarna op aan het einde van de dag met: Ik heb een ander idee. Je hebt me eigenlijk aan het wankelen gebracht", herinnert de algemeen directeur zich. "Het was niet de bedoeling om je aan het wankelen te brengen heb, ik hem gezegd, maar laat het gesprek rustig bezinken en we komen er over een aantal dagen over terug."

Brands weet niet waarom Van Nistelrooy ineens van gedachten veranderde. "Voor mij is het heel moeilijk om aan te geven wat hem heeft getriggerd. Misschien mijn enthousiasme. Op het moment dat ik een knoop doorhak om te kiezen voor PSV dan ga ik ook met volle overgave voor. Misschien dat hij dat ook voelde dat die overgave van mijn kant er was."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!