Nieuws

'Ayoub is topfit, maar Fortuna zal er ook uit moeten komen met Panathinaikos'

'Ayoub is topfit, maar Fortuna zal er ook uit moeten komen met Panathinaikos'

29-06-2022 20:56

Sjors Ultee hoopt Yassin Ayoub komend seizoen toe te voegen aan de selectie van Fortuna Sittard. De middenvelder van Panathinaikos traint mee met de Eredivisionist en staat naar verluidt zelf ook open voor een terugkeer naar Nederland.

Voetbal International vraagt Ultee of Ayoub volgend seizoen onder contract staat in Sittard. "Die kans is aanwezig, anders zou hij nu niet meetrainen", reageert de Fortuna-trainer. "Robby Alflen (assistent-trainer, red.) en ik kennen Yassin nog van FC Utrecht, hij heeft zich zelf bij ons gemeld. We zijn na het vertrek van Tesfaldet Tekie op zoek naar creativiteit op het middenveld."

Ultee ziet Ayoub als een directe versterking voor Fortuna. "Yassin kan zich onderscheiden met dribbels, steekpasses en assists, is sterk in de duels, kan anderen helpen met zijn ervaring. Zou een mooie tandem kunnen vormen met Deroy Duarte", zegt hij.

"We hadden Yassin een tijdje niet gezien, dus nodigden we hem uit een paar keer mee te komen trainen. Hoe fit ben je, hoe sta je er voetballend voor, wat vind je van ons? De eerste indrukken zijn positief. Hij is fysiek topfit. Maar uiteindelijk zal Fortuna er ook uit moeten komen met Panathinaikos, waar hij nog onder contract staat, en met Yassin zelf", besluit Ultee.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!