Transfernieuws

Update: Weghorst bevestigt via Instagram aanstaande transfer naar Turkije

Update: Weghorst bevestigt via Instagram aanstaande transfer naar Turkije

04-07-2022 22:32

Zowel Turkse als Britse media dat de transfer van Wout Weghorst naar Besiktas zich in de afrondende fase bevindt. De Nederlander slaagde er niet in om met Burnley degradatie te voorkomen en gaf aan niet in het Championship te willen spelen.

In januari verkocht VfL Wolfsburg Weghorst nog voor vijftien miljoen euro aan The Clarets. Zij vestigden hun hoop op de boomlange aanvaller in de strijd tegen degradatie, maar het mocht niet baten. Ook met de international van Oranje in de gelederen gleed Burnley af naar het Championship. "Ik denk niet dat het te lang zal duren", zei Besiktas-voorzitter Ahmet Nur Cebi geciteerd door Hurriyet. "Hij lijkt ervoor open te staan, maar we hebben ook met zijn club te maken."

Naar verwachting ondergaat Weghorst woensdag de medische keuring in Istanbul. Mits hij de gebruikelijke check doorstaat, tekent hij vervolgens een huurcontract voor één jaar. Burnley ontvangt geen huurvergoeding, wel neemt Besiktas het voltallige salaris over. Dat bedraagt naar verluidt 2,7 miljoen euro. Weghorst kiest voor de Turkse topclub mede doordat andere aanbiedingen uitbleven, zo verzekert Hurriyet. Over een eventuele optie tot koop is niets bekend.

Update: Via Instagram heeft Wout Weghorst duidelijk gehint op zijn aanstaande Turkse avontuur. De aanvaller post een foto waarop een vliegtuig te zien is met een adelaar als bijgevoegde 'emoticon'. Besiktas heeft als bijnaam De Zwarte Adelaars. Daarmee lijkt de transfer naar de club uit Istanbul binnenkort wereldkundig gemaakt te worden.Weghorst Insta-post

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!