Nieuws

ED: PSV heeft geen afspraken gemaakt met PSG over terugkoop van Xavi Simons

ED: PSV heeft geen afspraken gemaakt met PSG over terugkoop van Xavi Simons

29-06-2022 12:35 Laatste update: 12:38

PSV heeft geen afspraken gemaakt met Paris-Saint-Germain over een terugkoopclausule. In Frankrijk werd door de media gesuggereerd dat daar sprake van zou zijn, maar de Eindhovenaren ontkennen het.

Waar er een huurdeal werd verwacht, maakte Simons onverwachts een permanente overstap naar Eindhoven. De negentienjarige middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract in Eindhoven. Er gingen verhalen dat PSG hem voor een relatief lage transfersom zou kunnen terugkopen, maar dat is niet waar, meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Onder meer Le Parisien wist te melden dat PSG een terugkoopoptie heeft voor Simons, maar PSV ontkent dit tegenover het ED. Het zou gaan om een bedrag van vier miljoen euro. Gezien het feit dat Simons transfervrij vertrekt uit Parijs, lijkt een terugkoopoptie sowieso niet heel reëel. Het management van Simons wil niet bevestigen dat PSV alle transferrechten van het talent heeft.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!