Exclusive

Wat gaat Oranje Leeuwin Lieke Martens verdienen bij PSG?

Wat gaat Oranje Leeuwin Lieke Martens verdienen bij PSG?

07-07-2022 12:00 Laatste update: 12:14

Lieke Martens bereidt zich momenteel voor met de Nederlandse vrouwen op het EK vrouwen 2022 in Engeland. Naast dat ze de status van topaanvalster van de Oranje Leeuwinnen heeft is, is ze ook een van de meest toonaangevende voetbalsters in de vrouwelijke voetbalwereld. Dat werd maar weer eens bevestigd door de media-aandacht die ze kreeg nadat bekend werd dat ze FC Barcelona gaat verlaten voor Paris Saint-Germain. Wat gaat Martens eigenlijk verdienen in Frankrijk? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

Na vijf jaar bij Barcelona kondigde Martens midden juni aan dat ze de overstap gaat maken naar PSG, de club waarvan ze afgelopen seizoen de Champions League finale verloor. De tijd was rijp voor een nieuw avontuur, klonk het. Daarmee zal ze niet doelen op het inruilen van de Spaanse tapas voor de Franse wijn en kaas, maar op een nieuwe voetbalomgeving. Buiten het sportieve aspect zal het salaris van de Oranje Leeuwin ook ongetwijfeld meespelen. Volgens Spaanse media streek ze in Catalonië om en nabij de 250.000 euro per jaar op, en in Parijs gaat ze aanzienlijk meer verdienen.

Martens heeft voor drie jaar getekend in bij PSG. In haar contract is een jaarsalaris opgenomen dat het dubbele is van het salaris in Barcelona: 500.000 euro per jaar. Daarmee is ze de best betaalde Oranje Leeuwin en behoort ze tot een van de meest verdienende voetbalsters ter wereld.

Het salaris in de vrouwelijke voetbalwereld is sowieso een onderwerp waar veel aandacht aan wordt besteed, zo ook door de KNVB. Het Nederlandse voetbalorgaan maakte kenbaar dat de Nederlandse vrouwen vanaf 1 juli dezelfde premies in ontvangst mogen nemen als de Nederlandse mannen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!