Transfernieuws

'PSG kan volgend jaar Simons voor miljoenen ophalen bij PSV door clausule'

'PSG kan volgend jaar Simons voor miljoenen ophalen bij PSV door clausule'

29-06-2022 09:42

Diverse Franse media, waaronder RMC Sport, weten dat er een speciale Paris Saint-Germain-clausule is opgenomen in het contract van Xavi Simons bij PSV. Dinsdag maakten de Eindhovenaren wereldkundig dat de middenvelder (19) een contract tot medio 2027 heeft ondertekend bij de Brabanders.

Simons had ook bij kunnen tekenen bij PSG, maar koos toch voor de overstap naar PSV. Lange tijd leek het te gaan om een huurdeal, uiteindelijk slaagden de Brabanders er toch in Simons definitief in te lijven. Bij Les Parisiens lijkt het toptalent door de moordende concurrentie weinig aanspraak te maken op een basisplaats.

Volgens de informatie van RMC is er bij de onderhandelingen een clausule bedongen waarin staat dat Simons na afloop van komend seizoen voor een bedrag van vier miljoen euro kan terugkeren naar Paris Saint-Germain. In de drie jaar tijd dat de O19-international voor de landskampioen uitkwam, speelde hij in totaal elf wedstrijden, waarvan negen in het voorbije seizoen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!