Nieuws

Ünüvar maakt geen grappen meer over teamgenoot: 'Hij is aan de slag gegaan, hè'

Ünüvar maakt geen grappen meer over teamgenoot: 'Hij is aan de slag gegaan, hè'

29-06-2022 08:32

Naci Ünüvar en Mohammed Ihattaren wisten elkaar tijdens de 3-0 zege op SV Meppen gemakkelijk te vinden. De buitenspeler gaat in gesprek met de NOS in op de band die hij onderhoudt met de Juventus-huurling.

Vooral de derde goal van de Amsterdammers tegen de Duitse derdeklasser was er één van grote schoonheid. Na een fraaie inspeelpass van Ihattaren, speelde Ünüvar met een mooi hakje Sontje Hansen vrij. Voor hem was het vervolgens een koud kunstje de bal tegendraads in de verre hoek te prikken. "Goede voetballers kunnen elkaar sowieso altijd makkelijk vinden", knipoogt Ünüvar tegenover de NOS. "Die zoeken elkaar op. Ik ken Mo ook al wat langer natuurlijk."

De band tussen de kleine aanvaller en Ihattaren gaat al jaren terug. Toen beide spelers nog in de jeugdopleidingen van Ajax en PSV speelden, kwamen ze elkaar al geregeld tegen. "We zijn goede vrienden geworden. Binnen en buiten het veld. Vandaag zag je dat ook een aantal keer." Nadat het Italiaanse avontuur van Ihattaren op een mislukking uitdraaide, kwam hij met fors overgewicht aan in Nederland. Dat was Ünüvar dan ook niet ontgaan. "Ik heb wel wat grappen over zijn fitheid gemaakt, ja", zegt de dribbelaar. "Maar hij is aan de slag gegaan, hè. Dus nu worden die grappen niet meer gemaakt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!