Nieuws

'Sinds Ajax-tijd wilde Ten Hag Malacia al, maar vond gesprekken onverstandig'

'Sinds Ajax-tijd wilde Ten Hag Malacia al, maar vond gesprekken onverstandig'

29-06-2022 08:11
1

Alles wijst erop dat Tyrell Malacia zijn carrière gaat vervolgen bij Manchester United. De Telegraaf schrijft woensdagochtend dat Erik ten Hag in zijn periode als Ajax-trainer de linksback al graag naar Amsterdam wilde halen.

Manchester United hijackte op het laatste moment de deal tussen Feyenoord en Olympique Lyon. Malacia zou zijn jawoord al hebben gegeven aan de Franse club. Daarbij zou L'OL nagenoeg akkoord zijn geweest met de Stadionclub over een transfersom. Zover kwam het niet. The Red Devils betalen vijftien miljoen voor de vleugelverdediger en via bonussen kan dat bedrag tot zeventien miljoen euro opleveren.

Het enige dat een overgang nog in de weg staat, is het fiat van Malacia voor de transfer. Als trainer van Ajax was Ten Hag al gecharmeerd van de international, maar durfde hij het niet aan voor een transfer te gaan. 'Sterker zelfs, hij vond het verstandig om de oer-Rotterdammer van 'Zuid' niet te polsen voor gesprekken over een transfer', aldus De Telegraaf.

Vooral het spel van Malacia in de Klassiekers met Ajax maakten indruk op Ten Hag. Daarnaast zou de verdediger al langere tijd weten dat de oefenmeester geïnteresseerd was in zijn diensten. De verwachting is dat de vijfvoudig international van Nederland woensdag of donderdag een contract tekent in Engeland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!