Transfernieuws

'Arsenal lijkt mis te grijpen: 'Done Deal' tussen Leeds en Chelsea voor aanvaller'

'Arsenal lijkt mis te grijpen: 'Done Deal' tussen Leeds en Chelsea voor aanvaller'

28-06-2022 20:22

De Braziliaan Raphinha is hard onderweg naar Chelsea FC. Leeds United was lang in onderhandeling met Arsenal FC, maar The Blues lijken er met de vleugelaanvaller vandoor te gaan en is akkoord met de club. Geen enkele andere ploeg kan het bod van Chelsea evenaren. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Chelsea gaat ruim zeventig miljoen euro betalen voor Raphinha. Arsenal leek lang de beste papieren te hebben om de Braziliaan over te nemen en hadden ongeveer vijftig miljoen pond ingeruimd, maar Chelsea-eigenaar Todd Boehly lijkt daar nu een stokje voor te steken. 

Raphinha is nog niet rond met de Londense club, maar Boehly is daar mee bezig, zo wordt dinsdag gemeld. Arsenal had dezelfde dag nog een overleg met Leeds, maar het bod van The Gunners is afgewezen. Ook FC Barcelona heeft zich gemeld voor de vleugelaanvaller, maar de Catalaanse club kreeg eveneens nul op het rekest. Met het enorme bedrag van Chelsea kan Leeds ook een enorm bod voorbereiden op Cody Gakpo: de PSV-aanvaller wordt door Leeds gezien als de ideale opvolger van de Braziliaan, maar PSV wil daarvoor de hoofdprijs hebben. 

De rechtsbuiten imponeerde het afgelopen seizoen in de Premier League en scoorde elf keer in 35 wedstrijden. Ook gaf de 27-jarige speler drie assists. Het contract van Raphinha loopt tot 2024 door bij Leeds. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!