Wedstrijdverslag

Schreuder-debuut geslaagd: Ajax wint oefenduel tegen kansloos SV Meppen

Schreuder-debuut geslaagd: Ajax wint oefenduel tegen kansloos SV Meppen

28-06-2022 19:51 Laatste update: 19:56

Alfred Schreuder heeft zijn debuut als trainer van Ajax winnend afgerond. De Duitse derdeklasser SV Meppen werd dinsdagavond eenvoudig met 3-0 verslagen. Schreuder stelde veel jeugd op in het duel, aangezien veel internationals nog niet terug zijn op de club. 

Ajax begon met veel spelers van Jong Ajax aan het duel en er was ook een plek ingeruimd voor Mohamed Ihattaren en Maarten Stekelenburg. Na zeventien minuten troffen de Amsterdammers voor het eerst doel: Christian Rasmussen rondde prima af vanaf een meter of zestien. Vlak daarna viel ook de 2-0 die op naam kwam van Sontje Hanssen, die eveneens van afstand raak schot. 

De mooiste treffer kwam na 35 minuten op het scorebord te staan. Ihattaren vond Naci Ünüvar, die met een heerlijke hakbal Hanssen vond: die schoot gedecideerd in de hoek en tekende voor de 3-0. Meppen had niets te vertellen en kon in de eerste helft niet tot een schot op doel komen. Sean Klaiber raakte nog de lat met een harde poeier.

In de tweede helft werd niet meer gescoord. Het hoogtepunt van de helft was een bal op het hoofd van een cameraman. Ihattaren begon aan een actie, maar zijn schot werd geblokkeerd en belandde precies op het hoofd van de cameraman, die omver viel en even wankelde. Meppen kreeg na zeventig minuten de eerste kans, maar de ingebrachte Gorter kon makkelijk oppakken. Vlak voor tijd werd de lat nogmaals geraakt door Ajax. 

Ajax treft zaterdag 2 juli een tweede Duitse club: dan is SC Paderborn de tegenstander. Die wedstrijd wordt live uitgezonden op Ziggo Sport. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!