Transfernieuws

Willem II heeft beet: opvolger Köhn tekent driejarig contract bij Tricolores

Willem II heeft beet: opvolger Köhn tekent driejarig contract bij Tricolores

28-06-2022 19:10 Laatste update: 19:12

Willem II heeft officieel de opvolger van Derrick Köhn binnen. De Tilburgse club heeft de 28-jarige Lucas Woudenberg vastgelegd, die een driejarig contract tekent in Tilburg. Woudenberg komt transfervrij over van SC Heerenveeen en is de vijfde aanwinst voor de Tricolores. 

Dat meldt Willem II via de officiële kanalen. Köhn stond lange tijd al in de belangstelling van enkele grote clubs en bleek onhoudbaar na de degradatie van Willem II. Uiteindelijk trok Hannover 96 aan het langste eind voor de linksback en moest Willem II op zoek naar een nieuwe vleugelverdediger. Die heeft men nu gevonden in Woudenberg. 

Woudenberg doorliep de jeugdopleiding bij Feyenoord en werd vervolgens verhuurd aan Excelsior en NEC Nijmegen. In 2017 trok de back naar Heerenveen. Na vijf seizoenen en 121 duels bij de Friese club is de speler toe aan iets nieuws. "Promotie is een hartstikke mooi doel om voor te strijden. Daar moet alles wat op ons pad komt voor wijken. En ik weet hoe de supporters hier zijn, heerlijk dat ze er altijd zo bovenop het team zitten", stelt Woudenberg op de clubwebsite.

Technisch directeur moest een hoop werk verzetten om de komst van Woudenberg te verzilveren. "Lucas is een gewilde jongen. Dat is ook niet zo gek gezien zijn ervaring en kwaliteiten. Vanwege de ontwikkelingen rondom Derrick Köhn waren we al met Lucas bezig. We zijn erg blij dat hij ondanks de aanbiedingen van andere clubs voor ons kiest. Een type als Lucas kunnen we binnen en buiten de lijnen erg goed gebruiken. Hij is slim, doet wat hij zegt en is fysiek ijzersterk en een zeer complete linksback."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!