Nieuws

'Als Gnabry zijn contract niet bij Bayern verlengt, wacht de reservebank voor hem'

'Als Gnabry zijn contract niet bij Bayern verlengt, wacht de reservebank voor hem'

28-06-2022 19:01

Serge Gnabry kan op een plekje op de reservebank rekenen als hij zijn aflopende contract niet verlengt bij Bayern München. De Duitse landskampioen wil niet een tweede Lewandowski-scenario meemaken. 

Dat meldt het Duitse Kicker. Gnabry heeft een contract dat in 2023 afloopt, maar de Duits internationaal weigert om bij de tekenen bij de Duitse grootmacht. Spelers besluiten steeds vaker om niet bij te tekenen bij clubs, zodat er transfervrij kan worden vertrokken naar een volgende club. Dat gaat vaak gepaard met een hoog salaris, aangezien de nieuwe club geen transfersom hoeft te betalen.

Bayern München zit in een maandenlange soap verwikkeld met Robert Lewandowski, die in eenzelfde situatie zit. Het contract van de Pool loopt in 2023 af en de spits weigert bij te tekenen. Lewandowski staat al maandenlang in de belangstelling van FC Barcelona, maar Der Rekordmeister wil geen concessies doen en verwacht de Pool het komende seizoen gewoon bij de club. 

Gnabry is overigens niet onder de indruk van de dreigementen uit het kamp van Bayern. De vleugelaanvaller speelde het afgelopen seizoen 45 wedstrijden voor Bayern. Daarin scoorde hij zeventien keer en gaf hij tien assists. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!